NIEUW IN BEDRIJF: DE SCROPPINO BAR

18 Okt

scannen0012.jpg 

Dit artikel is gepubliceerd in Italië in Bedrijf van 18 oktober 2007

Toen Claire Declemy en Bas van de Sande vier jaar geleden hun eerste scroppino dronken, waren ze meteen verkocht. Ze zochten het recept van de schuimige Italiaanse cocktail op, oefenden eindeloos met de perfecte bereiding ervan en serveerden hem aan al hun vrienden. Het succes was zo groot, dat langzaam het idee ontstond om zakelijk iets met scroppino’s te gaan doen. Toen ze op  een feest oesters kregen geserveerd uit een rijdende oesterbar, viel het kwartje: ze zouden een mobiele Scroppinobar beginnen. Afgelopen zomer gingen ze officieel met hun onderneming van start.  

“De scroppino is een heerlijk fris en feestelijk drankje dat vanuit Italië is overgewaaid naar Nederland”, vertelt Declemy. “Maar omdat de bereiding ervan behoorlijk tijdrovend is, wordt het maar in weinig horecagelegenheden geserveerd. Dat is zonde, want het is zo lekker! Om het toch voor een breder publiek toegankelijk te maken, hebben wij de Scroppinobar in het leven geroepen.”  

Een authentieke scroppino wordt bereid uit limoenijs, wodka en een vleugje prosecco. Oorspronkelijk werd de mix gedronken als aperitief, als ‘spoom’ tijdens de maaltijd of als after dinner drink. “De naam is afkomstig van het Italiaanse woord voor ‘blok in de buik’”, aldus Declemy. “Het was vooral bedoeld als digestieve, zodat je na het drinken ervan weer lekker verder kon eten.” Inmiddels is de scroppino uitgegroeid tot een exclusief en feestelijk drankje, vergelijkbaar met champagne.  

“Er zijn talloze gelegenheden waarvoor je onze Scroppinobar kunt inhuren”, vervolgt Declemy. “Een opening bijvoorbeeld, of een jubileum of een congres. We hebben zelfs onlangs op de Kamasutrabeurs gestaan! Elke mobiele bar wordt bemand door een ‘shaker’, die de ijskoude cocktails terplekke vers bereidt, en een zogenaamde ‘Scroppino girl’, die de drankjes uitserveert. Wat onze cocktails zo bijzonder maakt, is het ambachtelijke limoenijs dat direct uit Veneto in Italië wordt geïmporteerd. In een grote kom wordt dat samen met de wodka schuimig geslagen. Op het laatste moment wordt wat prosecco toegevoegd. De bubbels daarvan geven het drankje zijn luchtige en feestelijke karakter.” 

Op dit moment is de Scroppinobar voor Declemy en Van de Zande nog een bijverdienste, maar zodra de omzet dat toelaat willen de jonge ondernemers er al hun tijd aan gaan besteden. Declemy: “We zijn zo enthousiast geraakt over alles wat met de Italiaanse eetcultuur te maken heeft! Daar willen we graag meer mee doen. Eerst door zo veel mogelijk mensen op locatie gebruik te gaan laten maken van onze Scroppinobars natuurlijk. Later zouden we het concept graag verder uitbreiden. Met Italiaanse ‘fingerfood’ bijvoorbeeld. Ons plan is op speurtocht in Italië te gaan naar bijzondere, onbekende hapjes en die in de toekomst samen met onze cocktails te serveren. Op die manier kunnen we onze klanten een complete culinaire Italiaanse sensatie laten beleven.” 

Voor het inhuren van de Scroppinobar geldt een startbedrag van € 750. Dat is inclusief 150 scroppino’s. Voor grote evenementen zijn speciale tarieven beschikbaar. Meer informatie: http://www.scroppino.com. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: