ITALIE IN BEELD

20 Dec

scannen0016.jpg 

“We hadden al jaren het idee om een tv programma over Italië te maken. Maar het was lastig alle benodigde partijen bij elkaar te krijgen. Toen ik anderhalf jaar geleden een succesvolle fondsenwerver tegen het lijf liep, kwam het plan in een stroomversnelling. En 13 januari 2008 wordt bij RTL4 de eerste aflevering uitgezonden!” 

Aan het woord is Ryan Batelaan, marketing manager van reisorganisatie Vacanceselect.nl. Haar enthousiasme over het nieuwe tv programma Via Vacance Italia is onmiskenbaar. Maar waarom koos Vacanceselect.nl juist voor een serie over Italië en bijvoorbeeld niet over toeristentrekker Frankrijk? “Wat weinig mensen weten is dat we met Vacanceselect.nl in Italië begonnen zijn”, vertelt Batelaan. Pas later is het vakantieaanbod uitgebreid naar andere Europese landen. Italië leek ons daarom de gepaste locatie om te starten.” Mocht de serie aanslaan, dan is Vacanceselect.nl van plan ook programma’s over andere vakantielanden te gaan maken.  

Het concept van Via Vacance Italia is simpel. In elk van de acht geplande afleveringen wordt één Italiaanse regio belicht, bijvoorbeeld Toscane, Sicilië of de Adriatische Kust. De presentatoren gaan met vakantiegangers (die in accommodaties van Vacanceselect.nl verblijven) op ontdekkingtocht in het gebied. Zo komt de kijker van alles te weten over de cultuur, de natuur en de gastronomie van de regio.  

De redactie van productiebedrijf Gorilla Multimedia stelde de inhoud van het programma samen. Dat gebeurt in nauw overleg met de verschillende sponsoren. Behalve initiatiefnemer Vacanceselect.nl zijn dat onder andere wijnimporteur Vinites, foodmerk Grande Italia en hoveniersbedrijf Garden Fair. Op subtiele wijze wordt aandacht aan hun producten besteed. Batelaan: “Ons doel is om een inspirerend programma over Italië te maken, geen reclamefilm. Het moet kijkers enthousiasmeren over alle aspecten van het vakantieland. En wie beter om de bijzondere en onontdekte kanten van Italië te laten zien dan de mensen die er dagelijks mee bezig zijn?” 

Zo wordt onder andere een bezoekje gebracht aan een Toscaans wijnhuis en een olijfboomkwekerij. Batelaan: “De specifieke locaties zijn aangedragen door de sponsoren. In het programma presenteren we die niet als ‘kijk, hier halen zij hun producten vandaan’, maar als een bijzonder uitstapje voor een toerist. Het is bijvoorbeeld ontzettend leuk om – als je toch in Toscane bent – een authentiek wijnlandgoed te bezoeken. En op de boomkwekerij wordt uitgelegd hoe je een olijfboom in het Nederlandse klimaat kunt laten overleven. Uiteindelijk draait het er steeds weer om de consument te informeren en vooral ook te prikkelen voor alle fantastische dingen die Italië te bieden heeft.” 

De samenwerking tussen Vacanceselect.nl en de verschillende sponsoren houdt overigens niet op bij het tv programma. “We zijn een partnerschip met elkaar aangegaan. Dat betekent dat we elkaar waar mogelijk opzoeken om samen nieuwe commerciële kansen creëren. Zo heeft Vinites dit jaar op onze stand op de Vakantiebeurs een wijnproeverij georganiseerd. Dat was zo’n succes dat we dat volgend jaar herhalen. Met andere partners wisselen we bijvoorbeeld prijzen uit die we ter beschikking stellen voor promoties. Zo kunnen we optimaal van elkaars kennis en klantenkring profiteren.”  

De eerste acht afleveringen van Via Vacance Italia zijn inmiddels opgenomen. Is er zicht op een tweede serie? “Als het aan ons ligt wel”, aldus Batelaan. “Maar of dat gaat lukken hangt vooral af van derden. We hopen dat het programma zo aanslaat dat ook andere, minder bekende regio’s van Italië zich melden. Als we daar dan voldoende sponsors bij kunnen vinden, zouden we graag meer afleveringen maken. Uiteindelijk willen we immers vooral laten zien dat Italië zoveel méér te bieden heeft dan alleen scooters en pizza.” 

De serie Via Vacance Italia beslaat acht afleveringen. In de eerste daarvan wordt uitgezonden op zondag 13 januari om 15.45 uur bij RTL4. Elke uitzending wordt de week erop op zondagochtend herhaald.  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: