Over Marte

marte2

WAT ANDEREN OVER MARTE ZEGGEN

Barbara van Beukering, De Persgroep, voormalig chef Volkskrant Magazine en hoofdredacteur Het Parool:

“Marte is een uitstekende journalist. Ze werkt zorgvuldig en professioneel en haar stukken zijn niet alleen sterk inhoudelijk maar bevatten ook nog vaak nieuws. Daarnaast is het een prettige vakvrouw om mee samen te werken; flexibel en betrouwbaar.”

Stef Verhoeven, hoofdredacteur, journalist, docent School voor Journalistiek, trainer en coach:

“Ik heb Marte leren kennen als een self-made journalist die nergens gras over laat groeien. Als ze wat wil, dan gaat ze er ook honderd procent voor. Nog twee mooie eigenschappen: open geest en altijd, overal, en grenzeloos nieuwsgierig. Een bijter als het nodig is. Beste bewijs is haar boek ‘Slaaf van mijn gedachten’ dat er – ondanks de vele hobbels – nu gewoon ligt. Ambitieus? Ja! Maar nergens een spoor van zelfgenoegzaamheid of arrogantie. Marte is namelijk ook gewoon een leuk mens.”

Liane den Haan, directeur-bestuurder seniorenbelangenvereniging ANBO:

“Sinds 2009 werk ik met Marte als journalist en sinds 2013 ook als hoofdredacteur van ANBO Magazine. Marte is buitengewoon deskundig, creatief en kan zich goed inleven in alle onderwerpen waar ze over schrijft. Ze is oprecht geïnteresseerd in onze organisatie en in de mensen, waardoor het buitengewoon prettig werken is met haar. Kortom, Marte is in haar werk een echte topper!”

Gabrielle Kuijer, bladenmaker en communicatieadviseur:

“Marte heb ik leren kennen als een journalist/redacteur die haar werk zeer serieus neemt. Ze leeft zich in in de titel waarvoor ze schrijft, denkt mee, is creatief en punctueel in het nakomen van afspraken. Zowel zakelijk als persoonlijk is het prettig samenwerken met haar.”

Heleen Riper, honorary professor university of southern Denmark, faculty of health science:

“Working with Marte is a great pleasure. She is a creative writer and editor. I am looking forward to our next collaborative project.”


001a

BIOGRAFIE

De creativiteit zat er bij Marte (1975) al vroeg in. Wat wil je ook, met een illustrator als moeder en een grafisch ontwerper als vader. Beide werkten jaren in het tijdschriftenvak. Maar Marte besloot in eerste instantie om een heel andere weg in te slaan.

Nadat ze de studies Politicologie en Nieuwste geschiedenis (UvA) had afgerond, ging ze aan de slag bij een Tweede Kamerfractie, als medewerker op het terrein van sociale zekerheid, beroepsonderwijs en emancipatie. Haar volgende werkgever was het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Als senior beleidsmedewerker hield ze zich daar bezig met het maken van afspraken tussen overheid en sociale partners over het verbeteren van arbeidsomstandigheden en het terugdringen van het ziekteverzuim.

Na een aantal jaren bij de overheid te hebben gewerkt, wilde Marte graag ook eens ‘de andere kant’ ervaren. Dus maakte ze de overstap naar het bedrijfsleven. Als manager strategische marketing en business development bij Achmea Zorg was ze onder andere betrokken bij de implementatie van de nieuwe Zorgverzekeringswet (2005).

Eind 2005 besloot Marte een andere wending aan haar carrière te geven. Ze diende haar ontslag in en vertrok voor drie maanden naar Rome om daar Italiaans te leren. Na terugkomst ging ze bij Scout Media aan de slag als hoofdredacteur van het (landelijk verkochte) tijdschrift Stadsleven. Anderhalf jaar later besloot ze zich toe te leggen op het schrijven. Als freelance journalist werkt inmiddels ze voor tal van landelijke kranten en tijdschriften, waaronder ParoolMargriet en Plus Magazine. In februari 2010 mocht ze de Pfizer Persprijs 2009 in ontvangst nemen, voor een artikel over kanker in esta.

In september 2011 verscheen Slaaf van mijn gedachten (uitgeverij Nieuw Amsterdam), Martes boek over de behandeling van een dwangpatiënt.

In 2012 publiceerde ze op de website van re-turn een serie columns over haar ervaringen als ZZP-er met kanker.

Sinds 1 februari 2013 is Marte opnieuw hoofdredacteur, nu van het magazine seniorenbond ANBO (oplage 105.000). Daarnaast blijft ze werkzaam als journalist en schrijver, ontwikkelt ze concepten voor nieuwe bladen en geeft ze schrijftrainingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: